HOG – Fodbolds historie (2000-2009)

 - Redigeret af Magnus Nielsen – fra bl.a. jubilæums skrift ”100 år i samspil med byen 1909 – 2009” og fra et stort arkivmateriale, som han samlet gennem sine mange år i HOG Fodbold.

 
2009

Fredag den 15. maj gæster Danmarks Oldboys Landshold i fodbold med Brian Laudrup og Flemming Poulsen i spidsen HOG og spiller fodboldkamp på Rønbæk Stadion mod HOG oldboys 30. Landsholdet legede kispus med HOG og vandt klart.
OB 30 holdet samlede 1 million kr. sammen til Dansk Røde Kors. Beløbet bruges til fodboldtøj og bolde, der sendes til børn og unge i Uganda i Afrika.

HOG Fodbold kåres som årets pigefodboldklub i JBU region 3.

Per Bach Sørensen blev valgt som ny formand for fodboldafdelingen. Magnus Nielsen stoppede efter 23 år på posten.

Magnus Nielsen modtog i forbindelse med sin 60 års fødselsdag JBUs hæderstegn.

Jørgen Bust blev hædret med JBUs sølvnål.
Claus Halvorsen blev hædret med JBU´s sølvnål. 

HOGs 100 års jubilæum fejres med en jubilæumsfest i Rønbækhallen lørdag den 30. maj.

Lørdag den 7. november markeres jubilæet ved en reception i klublokalerne i Haldum Hinnerup Hallen og ved samme lejlighed udgiver HOG en jubilæums bog i anledning af foreningens 100 års jubilæum. Samtidig udnævnes Jørgen Bust (fodbold), Lene Kristensen, Mogens Kristensen og Magnus Nielsen (fodbold) til æresmedlemmer.

Hinnerup Cup rammes af en række afbud og slutter med kun 76 hold. Langt under vanlig standard, hvilket skyldes flytning fra uge 32 til 31, hvor spillere, trænere og forældre ikke er færdige med deres sommerferie.

Efter i flere år at have kørt ”Leg med bold” for de små 3-4 årige starter HOG Fodbold et projekt op med ”Fantastisk Fodbold”.  Målgruppen er fortsat de 3-4 årige drenge og piger og deres forældre.

Favrskov Kommune afsætter 15 millioner til en ny hal ved siden af den eksisterende Rønbæk Hal.
 
Seniorafdelingen – Hold 1 i serie 2 sikrede sig forbliven i rækken. Hold 2 i serie 4 bliver i rækken, medens hold 3 ligeledes i serie 4 må en række ned.
OB 30 blev vinder af 30 års rækken i ØOB. OB 35 blev vinder af 35 års rækken.

I december kom der melding om, at der endelig efter 5 års venten planlægges at skulle anlægges ny fodboldbane ved Haldum-Hinnerup Idrætsanlægget.

2008

OB 30 holdet på tur til Espanyol i Spanien sammen med den tidligere Espanyol spiller John Lauridsen.

Der var deltagelse af knap 2000 deltagere til Hinnerup Cup. Det var så mange, at der også blev spillet kampe i Søften. Stævneledelsen måtte afvise hold, da der ikke var plads til flere hold.
Ugen efter Hinnerup Cup afholdt fodboldafdelingen Jyske 3 bold med deltagelse af over 1000 spillere.

U19 drengene fra Four Stars 8382 sluttede blandt de 12 bedste i U19 Drenge 1 rækken.

Fodboldafdelingen var igen vokset. Der var i år 572 aktive spillere. 49 hold har deltaget i JBUs hovedturnering, Region 3s turnering og i ØOB.
Morten Bang blev topscorer i serie 2 med 12 mål for HOG.

Fodboldafdelingen lagde planer for en ny og bredere struktur i afdelingen med en fodboldbestyrelse, koordineringsgruppe og administrative, personalemæssige og sportslige afdelinger, som arbejdsgrupper.

Mia Kjærsgaard-Andersen, nu målmand i Skovbakken, hædret som Årets Kvindelige Talent ved Dansk Fodbold Award i Cirkusbygningen i København.

2007

Favrskov Kommune bliver en realitet fra 1. januar.

Der laves planer for en ny hal ved Rønbæk Idrætsanlægget.
Der holdes møder med Favrskov Kommune om anlæg af ny fodboldbane ved Haldum-Hinnerup Idrætsanlægget. De planlagte arealer i grusgraven bag forbrændingen på Århusvej bliver taget af bordet af Favrskov Kommune, selv om det var udlagt til idrætsformål af Hinnerup Kommune mange år tidligere.

Der var 520 aktive fodboldspillere i HOG.

Der var deltagelse af 1700 spillere ved Hinnerup Cup.

Den 4. august spillede det landskendte fodboldhold fra TV2 Zulu ”FC ZULU” kamp på Rønbæk Stadion mod oldboys 30 samt et udvalgt hold med 1 spiller fra hver af 11 mand/damehold i HOG. I begge kampe trak FC Zulu det korteste strå og tabte klart. Arrangementet var et indslag i Hinnerup Cup og rigtig mange stævnedeltagere var på lægterne for at se kampen.

Morten Bang blev topscorer i serie 3 (blandt alle serie 3 hold i Jylland) med 27 mål for HOG.
Serie 3 sluttede på en 3. plads og må igen i 2008 spille i serie 3. Hold 2 rykkede op i serie 4.

Magnus Nielsen repræsenterer HOG i JBU Region 3s seniorgruppe.

2006

Den 21. marts kunne Århus Stiftstidende fortæller, at der nu er flere fodboldbaner på vej til Hinnerup.

HOG Fodbold Klub 100 afholdt musik og spisearrangement i Søften Forsamlingshus. Chili John lavede maden og Rock Nalle spille og sang til den store guldmedalje.

I april måned indgik HOG en talentsamarbejdsaftale med AGF.

I juli måned blev Søften GF, Korsholm IF og Sabro IF inviteret med i talentsamarbejdet og i efteråret startede talenttræning for 30-35 talentfulde lilleputdrenge fra de nævnte klubber træning hver fredag på idrætsanlægget ved HH.

Den 20. juni arrangerede fodboldafdelingen live musikarrangement i Rønbækhallen med deltagelse af 4 opvarmningsband og med VETO som hovednummer. VETO består af fire lokale unge, der var på vej fremad i deres musikkarriere. Desværre kom der ikke så mange til koncerten, så der blev et stort tab for fodboldafdelingen.

Hinnerup Cup havde deltagelse af 1800 spillere fra det meste af Danmark.

I august måned arrangerede fodboldafdelingen i samarbejde med seks af byens forretninger modeopvisning i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

Hinnerup pige på U-17 landsholdet. Mia Kjærsgaard-Andersen, der indtil sidste år har spillet på junior holdet i fodboldsamarbejdet Four Stars og før den tid i HOG udtages som målmand på U-17 landsholdet i en 4-nationers turnering med Sverige, Finland, Norge og Danmark.

2005

Den 3. januar kunne Århus Stiftstidende oplyse, at Rune Hansen, der havde spillet ungdomsfodbold i HOG, og som nu repræsenterede AGF var på vej til Wolfburg i Tyskland.

Århus Stiftstidende bragte den 17. januar en artikel om, at næstformanden i Børne- og Kulturudvalget Karl Aage Madsen udtalte, at kommunen havde stor forståelse for HOG Fodbolds mangel på baner ved HH, men kommunen havde ingen penge. 
Den 4. februar bringer Århus Stiftstidende ny artikel, hvor formand for Børne- og Kulturudvalget Ken Richter, vil forsøge at fremrykke anlæg af nye fodboldbaner. 
Den 26. februar udtaler HOGs formand Søren Eriksen, at HOG ser frem til nye fodboldbaner og en større hal.

Søren Laursen tiltræder som ny træner i seniorafdelingen.

Henrik Fenge fra HOG fodbold tildeles Nordeas ”skulderklap” og modtog i den forbindelse diplom og 3.000 kr. 

I april bliver første tegninger præsenteret til en ny multihal ved Rønbæk.

Hinnerup Cup satte ny rekord med deltagelse af 135 hold. Stævnet afholdes som et Fair Play stævne, støttet af DBU.

HOG havde deltagelse af 6 seniorhold – Serie 2, Serie 4, 2 hold i Serie 5 og 2 hold i Serie 6. Derudover var der 5 oldboyshold.

HOGs Lilleput 1 drenge blev nr. 2 ved det Jyske Mesterskab i V. Hjermitslev, hvor holdet mødte Hanstholm og vandt 3-1, tabte 4-1 til Taulov/Skærbæk og vandt 6-0 mod Hirtshals.

HOG Fodbold arrangerede den 23. november foredrag og smagning af øl med Torben Stenberg fra Danske Øl Entusiaster i klubhuset ved HH hallen.

2004

HOGs nye elektroniske hjemmeside www.hog-hinnerup.dk tages i brug.

Pigeraketten kom til Hinnerup. Omkring 100 piger deltog i arrangementet.

Elitetræner Lars Olsen var på besøg i Søften for at træne med Four Stars damejunior, herrejunior og herreynglinge.

Den 5. juni spillede AGF´s SAS ligahold opvisningskamp mod HOGs serie 1 hold. AGF vandt fortjent 5-0. Desværre blev Stig Tøfting skadet i kampen, da han blev tacklet af en HOG spiller. Stig måtte efterfølgende holde en længere skadespause.

Den 6. juni afholdtes for 14. gang Danske Bank Cup for ungdomsspillere. Der var deltagelse af 650 børn.

192 børn deltog i DBU´s fodboldskole med Claus Halvorsen som skoleleder.

Mia Sørensen udtaget til deltagelse på JBU Region 3´s U15 Regionshold.
Anne-Marie Bruhn Pedersen udtaget til deltagelse på JBU Region 3´s U14 Regionshold.

HOG markerer foreningens 95 års jubilæum 21. august. Der afholdes en række aktiviteter på Rønbæk Stadion, hvor der opstilles et stort telt. Der afholdes diskotek for de 8 – 12-årige fra kl. 18 – 21 samt for de +13-årige kl. 21 – 01.

Serie 1 sluttede på sidstepladsen og rykker ned i serie 2.
Serie 6 blev puljevinder og rykker op i serie 5.
Ynglinge 1 (Four Stars 8382) blev puljevinder.
Oldboys 35 blev puljevinder.

HOGs Lilleput 1 drenge spillede den 3. november opvarmningskamp på Århus Stadion forud for kampen mellem AGF og AaB. Kampen, der var mod Stavtrup IF, endte 2-2.

2003

Frank Enevoldsen er træner for serie 1 og Jan Primdahl for serie 4, medens Jesper Lysholm tager sig af 3. holdet i serie 5. 

Fodboldsamarbejdet Four Stars 8382 – et samarbejde mellem HOG, GUI, SGF og KIF om ungdomshold - startes.
Det første år var det en stor succes med deltagelse af 2 ynglingehold, 2 juniorhold og 1 juniorpigehold.

Fredag den 13. juni spillede HOGs serie 2 mod Old Stars – et hold af tidligere divisionsspillere fra blandt andet AGF og andre divisionsklubber.

Landstræner Keld Bordinggaard var den 19. juni på besøg på Rønbæk Stadion, hvor han trænede med Juniorherrer og Ynglingeherrer fra holdsamarbejdet i Four Stars 8382.

De 160 pladser på årets DBU Fodboldskole var revet væk på få timer. Det var 10. ende gang HOG var arrangør af DBU´s Fodboldskole.

110 hold klar til årets Hinnerup Cup.

Bankorotterne – HOGs banko støtteklub havde den 8. september 35 års jubilæum. I anledning af jubilæet blev Hans Peter Krupsdahl, Morten Bendtsen, Hans Hald Sørensen, Leif Dall Jensen og Jann Gye Pedersen tildelt JBU´s sølvnål.

Magnus Nielsen modtog DBU hæder i form af Flemming Kristensens Mindepokal.

25 lilleputdrenge og deres trænere rejste til Italien i efterårsferien for at deltage i stævnet Trofeo Del Lido. På turen fik de lejlighed til at hilse på den danske landsholdspiller Martin Jørgensen, Udinese, og så UEFA kampen mellem Udinese og Salzburg og med Martin Jørgensen på banen.  

2002

Frank Enevoldsen træner for seniorerne.

HOG fodbold opfører et opholdslokale til fodboldspillerne i forbindelse med den gamle omklædningsbygning til det tidligere friluftsbad. Magnus Nielsen samlede via sponsorer 150.000 kr. ind, så bygningen kunne opføres ved hjælp af frivilligt arbejde og uden yderligere økonomi for klubben.

Søften GF og HOG indledte et samarbejde omkring de 2 klubbers ynglingespillere. I efteråret indtrådte GUI og KIF også i samarbejdet, så alle 4 klubber i Hinnerup Kommune var med. Ved en konkurrence mellem spillerne blev samarbejdet døbt – Four Stars 8382.

Formandsskifte i HOG. Søren Eriksen trådte ind som HOGs nye hovedformand. Niels Jørgen Sørensen trådte tilbage som formand.
Medlemstallet i HOG var 1772 medlemmer. Der var fra 2001 et overskud på 80.000 kr., så HOG samlet har en formue på 545.000 kr. 

De 160 pladser på DBU´s fodboldskole revet væk. De 40 af deltagerne var piger. Claus Halvorsen var igen leder af fodboldskolen.

Hinnerup Cup havde deltagelse af 112 hold.
1000 børn deltog i Pondus Cup.

HOG fodbold spillede sig op i serie 1. Holdet sluttede på en 1. plads i puljen med 47 point for 22 kampe og sikrede sig derved oprykning. Det er 13 år siden HOG senest var i serie 1.

Benny Nielsen modtager JBU´s sølvnål.
 
2001

Magnus Nielsen og sønnen Torben Nielsen startede FODBOLD LEG MED BOLD op for de 3-4 årige drenge og piger. Det blev et tilløbsstykke – gennem foråret kom over 30 børn og forældre til lørdags hygge på Rønbæk Stadion, hvor de i en lille time lege med bold og havde saftevands- og frugtpause.

Gammelt oldboys fodbold spilletøj kommer til ære og værdighed på old boys spillere i Pissy, Ouagadougou i Burkino Faso. Artikel i klubblad nr. 75.

90 hold deltog i Hinnerup Cup. Den Jyske Pigegarde indledte cuppen med march gennem Hinnerup og tattoo på Rønbæk Stadion.

Jacob Hansen blev topscorer i serie 2 med 25 mål.

John Stampe fra AGF´s superligahold deltog i afslutningsfesten for ungdomsspillere, hvor han hjalp med at dele kammeratskabspokaler og diplomer ud til spillerne.
 
2000

Troels Jørgensen, der gennem de seneste 7 år har været træner i Århus KFUM, er ny træner i seniorafdelingen. Claus Søby fortsatte som træner for 2. holdet, Michael Lundgreen tager sig af 3. holdet og René Pedersen for 4. holdet, medens Rolf Hjernøe tog sig af U21 holdet.

Svend Ole Erenbjerg (fodbold), Kresten Jensen (håndbold), Henning Bak (fodbold) og Niels Kjærgaard (håndbold) udnævnes til æresmedlemmer på generalforsamlingen.

Hinnerup Cup havde deltagelse af 1300 spillere fordelt på 88 hold.

HOG havde 90 års jubilæum.

HOG Fodbold arrangerede for første gang i samarbejde med DBU Micro fodboldskole. 27 børn og deres forældre deltog i Micro fodboldskolen, der var under ledelse af Karin Andersen.

Efter nogle spændende kampe i sidste runde, hvor HOG i serie 2 mødte Odder og spillede 1-1, og HOG serie 3 mødte Søften GF og spillede 0-0, overlevede både serie 2 og serie 3 i begge rækker.
HOG havde deltagelse af 6 seniorhold – serie 2, 3, 4, 5 og 2 serie 6.
Drenge 1 blev puljevinder, men tabte finalen om de Jyske Mesterskab til IF Lyseng med 2-1.

AGF´s superligaspiller Lennart Bak gæstede Hinnerup i forbindelse med årets fodboldafslutning for ungdom.
 

HOG Fodbold    |    Ådalsvej 94    |    8382 Hinnerup     |    Tlf. 86985530