HOG – Fodbolds historie (1980-1989)

 - Redigeret af Magnus Nielsen – fra bl.a. jubilæums skrift ”100 år i samspil med byen 1909 – 2009” og fra et stort arkivmateriale, som han samlet gennem sine mange år i HOG Fodbold.

 
1989

Svend Ove Erenbjerg modtager JBUs sølvnål.

Efter 20 års fravær er HOG tilbage i serie 1. Holdets træner var Knud Erik Theil fra Tilst. Første kamp var mod Tørring. Det blev til et nederlag på 2-3.

Der blev udgivet en turneringsplan med oversigt over alle kampe for klubbens hold. Der var annoncer i turneringsplanen for en række af områdets firmaer og forretninger.

Efter 9 kampe lå HOG på en næstsidste plads med 5 point. Århus Stiftstidende havde følgende E
Efter 14 kampe var serie 1 kommet op på en 10. plads med 12 point.
Efter 18 kampe var serie 1 kommet op på en 9. plads med 15 point.
Efter 21 kampe var serie 1 kommet dumpet ned på en 10. plads med 17 point og skulle derfor vinde den sidste kamp mod Grenå IF for at undgå nedrykning, hvilket ville have betydet nedrykning for Grenå IF – alt en kamp, hvor der var rigtig meget på spil. Kampen endte 4-1 til Grenå IF, og HOG måtte en tur ned i serie 2 igen.

I starten af august deltog HOG i Invita Cup i Bording. Stævnet havde deltagelse af 2400 deltagere svarende til 160 hold. Der deltog hold fra Sverige, England, Venezuela og Danmark. HOG havde rigtig mange hold med i cuppen og det blev til mange flotte præstationer. HOG kåret som den klub, der havde flest deltagere med.

Fra sommerferien fik HOG fodbold lov til at låne et klasseværelse på HH-skolens B-klynge som klubhus.

Den 27. august afholdt HOG Anders And stævne i samarbejde med DBU. Der var deltagelse af 32 hold i alderen 6-10 år. 4 HOG hold gik videre til semifinaler. HOGs U7-U8 drenge kom helt frem til finalen, der blev spillet i Middelfart. Efter de indledende kampe i semifinalen havde drengene spillet sig frem til finalerunden ved at besejre Randers Freja og Åbyhøj IF i den sidste kamp med 2-1 til HOG.

HOGs ungdomshold klarede sig flot gennem turneringen. Både Juniordrenge A og 3. holdet i Juniordrenge, der deltog i Junior B-2, blev kredsvindere.
Serie 6 herrer blev også kredsvindere.

Fodboldafdelingen havde 440 aktive medlemmer. 32 hold deltog i turneringer.

1988

Magnus Nielsen og hovedformand Hans Jørgen Nysten sendte en kraftig signal til kommunen om dårlig behandling af fodboldafdelingens medlemmer, idet de påpegede, at der kun var 2 omklædningsrum til rådighed ved Haldum-Hinnerup idrætsanlægget til de mange medlemmer og at det ikke var spor bedre ved Rønbækhallen, hvor der kun var ét omklædningsrum til rådighed for alle fodboldspillere – såvel hjemmehold som udehold.

Hinnerup Kommune svarede igen, idet Anders Nørgaard udtalte til Århus Stiftstidende, ”at der er jo også andre børn i kommunen”. Århus Stiftstidende omtalte hans udsagn i en artikel med overskriften ”HOG optræder som det forvænte barn”.

HOGs kasserer Kaj Sørensen svarede igen med en udtalelse til Århus Stiftstidende under overskriften ”HOG er bare blevet utålmodige”. Af artiklen fremgår det, at HOGs medlemstal i 1987 steg fra 1175 i 1986 til 1237 i 1987.

Alle HOGs ungdomstrænere fik ens træningsdragter. Det blev en realitet med hjælp via en sponsoraftale med Skydt Tøj i Hinnerup.

I august spillede Lilleputmester en opvisningskamp på Århus Stadion som for kamp til en kamp mellem AGF og Queens Park Rangers. HOG tabte 1-0 til et stærkt AGF hold.

HOG spillede sig til oprykning til serie 1 med Knud Erik Theil som træner.
Mister Hinnerup – alias Svend Ove Erenbjerg græd sine modige tårer, skrev Århus Stiftstidende efter sidste spillerunde.

Lilleputmester sluttede på en fornem 3. plads i rækken, kun overgået af Randers Freja og Aalborg Chang, men med klubber som Viborg FF og AaB bag sig. 

1987

Magnus Nielsen blev valgt som ny formand for HOG Fodbold og samtidig blev Senior- og Ungdom slået sammen, så det kører som en afdeling.

Svend Ove Erenbjerg afgik som formand for senior og Arne Frijsenberg Pedersen afgik som formand for ungdom.

En ny struktur i fodbold har til hensigt at give ny styrke i afdelingen. Ud over fodboldudvalget skal 5 underudvalg tage sig af opgaver i afdelingen:
•    Regnskaber- og kontingenter
•    Kampfordeling, op kridtning af baner og bestilling af dommere
•    Trænerudvalg der tager sig af ansættelse af trænere
•    PR og sponsorarbejde
•    Arrangementer, træningslejre, stævner og andre aktiviteter.

Ud over Magnus Nielsen som formand, blev John Andersen valgt som sekretær, Jørgen Bust som kasserer, Niels De Place trænerudvalg, Svend Ove Erenbjerg som kampfordeler.
Derudover blev følgende valgt til underudvalgene: Finn Christiansen, Peter Westergaard, Bjarne Wiese, Dan Christiansen, Niels Terkildsen, Arne Frijsenberg, Henrik Bendix og Mogens Andersen.

1986

I foråret startes der pigefodbold op i HOG med deltagelse af 40 piger og flere hold. 
Magnus Nielsen kom ind i ungdomsudvalget.

Miniputdrenge A blev kredsvinder og senere nr. 2 ved det jyske mesterskab. Trænere John Andersen og Magnus Nielsen.

Serie 5 blev kredsvinder. Der var deltagelse af 4 seniorhold og 8 ungdomshold. Senior 1 rykkede ned fra serie 2 til serie 3.

1985

HOGs jubilæumsplakat, der også er en lodseddel, optages i Guinness rekordbog, som den største lodseddel nogensinde. Plakaten blev indsendt af Charlotte Kvistgaard Nielsen.

Erik Bendix Nielsen stoppede som formand for ungdomsafdelingen. Arne Frijsenberg Pedersen overtog opgaven som ungdomsformand.

JBU trænerkursus blev afholdt i HOG med Kaj Poulsen som instruktør. Der var 30 kursister fra det meste af Østjylland med på kurset. HOG drenge var medier på kurset. 

”Europamesterskaberne” blev afholdt i HOG med deltagelse af 16 hold drengespillere fra Østjylland. Holdene var alle tildelt et europæisk landsholdsnavn og der blev spillet mange flotte kampe.

1984

HOG etablerer nyt tennisanlæg med 3 baner ved den sydlige ende af Rønbækhallen og føjer tennis til HOGs aktiviteter. Tennisanlægget indviet 28.april 1984 – pris 424.000 kr.

Landsholdsmål Troels Rasmussen var den 11. marts i anledning af jubilæumsåret i Hinnerup for at lave målmandstræning med klubbens ungdomsmålmænd og give klubbens medlemmer mulighed for at skyde på mål på ham. 100 børn og 100 voksne var tilstede.

Den 31. maj blev der afholdt Hjorteløb. Ca. 800 løbere deltog i løbet. Det ar 11. gang løbet blev arrangeret i de skønne Frijsenborg skove.

Der blev spillet ”gadefodbold” på Rønbæk Stadion i anledning af 75 års jubilæet.

Banko-Carl gæster 30. sept. Hinnerup til jubilæumsbanko med 1.000 mennesker i Rønbækhallen.

I september vender basketball tilbage som en HOG aktivitet.

I forbindelse med fodboldafslutningsfesten i Rønbækskolens aula deltog 190 børn og 150 voksne. JBU konsulent Jørn Rasmussen talte om idræt, klubarbejde og klubliv og der blev afholdt banko for børn. HOGs bankostjerne Hans Peter Krupsdahl stod for ungdomsbankoen. Byen butikker havde skænket præmierne.

HOG fejrer den 10. november 75 års jubilæum med reception og jubilæumsfest i Rønbækhallen.

1983

Fodboldafdelingen havde 90 aktive seniorspillere. Hold 1 i serie 2 og hold 2 i serie 4. Der var 230 aktive ungdomsspillere.
Efter en flot sæson sikrede serie 2 sig forbliven i rækken.

HOG har 880 medlemmer.

Der arbejdes på at skabe en støtteklub til HOG.

1982

Leif Hyldgaard starter som træner for HOGs seniorer.

Serie 3 sikrede sig oprykning til serie 2 i den kommende sæson. Holdet sluttede med 36 point. 6 point foran nr. 2 Nielstrup/Voldum.

Serie 3 herrer tabte semifinale om det jyske mesterskab i Haderslev efter omkamp og straffespark. Ordinær kamp endte 1-1. Der blev ikke scoret i omkampen, så der skulle straffespark til. Haderslev vandt kampen samlet med 5-3.
Serie 5 holdet spillede sig gennem flere kredskampe frem til den Jyske Finale. Her mødte holdet Rørbæk, en klub der ligger 10 km nord for Hobro. Kampen blev spillet i Mariager. Rørbæk vandt kampen med 4-2. 

1981

HOG Fodbold indgik de første sponsorater med Fair Sport, Top-Jens og Sparekassen.

Den 19. august blev der spillet en kamp i Korsholm mellem Korsholm IF og HOGs lilleputdrenge. Kampen blev optaget på TV med Svend Gehrs som kommentar. Kampen blev vist på TV lørdag eftermiddag. Korsholm IF vandt kampen 3-0. Der var over 100 tilskuere til kampen.

1980

HOG sikrede sig oprykning med 1. holdet til serie 3 næste år. 
 
 
HOG Fodbold    |    Ådalsvej 94    |    8382 Hinnerup     |    Tlf. 86985530